Uw vertrekpunt van online shoppen Informatie op doen bij ons, bestellen bij één van onze partners Altijd voordelig shoppen

Wasmachine; bekijk onze toppers

Ieder huishouden heeft tegenwoordig een wasmachine in huis. Maar er zit veel verschil in de soorten en modellen wasmachines. Wij van voordeelkampioen.nl leggen u graag uit waar u het beste op kan letten bij het kopen van een nieuwe wasmachine. Daarnaast willen wij u erop attenderen dat een duurdere wasmachine niet altijd beter presteert. Vaak betaald u voor het merk dan voor kwaliteit.

Waar let ik op bij de aanschaf van een wasmachine?

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten opties en wasprogramma's dat u niet precies weet waar nou echt op gelet moet worden. Hieronder leggen puntsgewijs uit waar u zeker rekening mee moet houden.

 

  1. Kijk altijd goed naar de vulcapaciteit. De meeste wasmachines hebben en vulcapaciteit van 7/ 8kg. Dit is perfect voor een huishouden van max 3 personen. Bent u met een gezin van bijvoorbeeld 5 personen kies dan voor een grotere wasinhoud. Wasmachines gaan een vulcapaciteit van ongeveer 12kg.
  2. Kijk ook altijd naar energiezuinigheid van een wasapparaat. Sommige wasmachines vreten stroom en de ander is juist weer heel zuinig. Het is erg zonde om onnodig veel stroom te gebruiken terwijl dit helemaal niet hoeft. Elk gecertificeerde wasmachine heeft een energielabel gekregen. Deze kunnen variëren van A tot A+++. Hierbij is A+++ het meest zuinigst en A het minst zuinigst. 
  3. Het toerental van uw wasapparaat is ook belangrijk om mee te nemen met uw overweging. Het toerental geeft aan met hoeveel toeren de was wordt gecentrifugeerd. Wat houdt dit in? Hoe hoger de toerental hoe droger de was uit de wasmachine komt. Een toerental van 1600 in vergelijking met een toerental van 1000 is een behoorlijk verschil. Houd u van droge was? Kies dan voor een wasmachine met een hogere toerental!
  4. Daarnaast is verstandig om te kijken naar het geluidsniveau. Plaats u het wasapparaat vlakbij uw bed dan wilt u niet wakker liggen van het geluid. Kijk altijd naar de geproduceerde decibels (dB). Hoe lager de dB hoe stiller de wasmachine is. U kunt een wasmachine stil noemen als deze rond de 50 dB produceert.

Tips bij het gebruiken van een wasmachine 

  •  Zet de was niet aan voor 2 handdoeken. Hoe leger de wasmachine is hoe meer energie u verbruikt. Wacht liever 2 dagen totdat u genoeg was heeft en de wasmachine volledig gevuld is. Zo bespaart u een hoop geld.
  • Vul de wasmachine nooit met te veel kilo's. precies weten hoe zwaar de was is? Zet de wastrommel op een weegschaal en kijk hoeveel kg het bedraagt. Als u het wasapparaat te zwaar belast kan die kapot gaan.

Online wasmachine kopen

Kijk altijd goed of de webshop betrouwbaar is. Dit kun je snel controleren door te kijken naar een bepaald soort keurmerk en de reviews van de webshop. Vertrouwt u het niet? Bestel dan ook niet! Er zijn veel criminelen actief die een webshop beheren. U besteld en vervolgens wordt er niks geleverd. Vertrouwde webshops zijn o.a. bol.com, coolblue en de mediamarkt.

Bekijk deze wasmachines eens 

AEG wasmachineSpecificaties wasmachine

Bekijk deze AEG wasmachine bij bol.com

Bosch wasmachineBosch wasmachine specificaties
Toegevoegd aan verlanglijst
U heeft dit product in de winkelmand geplaatst: